Trondheimsfjordbrua i 2022?

Illustrasjonsbilde Trondheimsfjordbrua. Foto: Rambøll.

Om alt klaffer, blir det byggestart senest i 2018.

Da kan det være mulig for meg og deg å kjøre over Trondheimsfjorden allerede i 2022. 

Trondheimsfjordbrua har i flere år vært en liten snakkis på Fosen. Allerede på 80-tallet kom det frem planer om en bruforbindelse over fjorden, å tanken var at brua skulle gå fra østre Stadsbygd over fjorden til Flakk, der hvor Trondheimsfjorden er smalest.

Brua kan også bli tunnel under fjorden

I mai 2014 skrev også Byavisa i Trondheim en sak om kryssing av fjorden. Da var rørbru et alternativ. En slik løsning ville gi flere fordeler, blant annet mot sterk vind som ofte blåser i Trondheimsfjorden å setter ferger ute av spill.

Følg Fosenavisa på Instagram @fosenavisa

 

Dersom en broforbindelse mellom Trondheim og Fosen kommer på plass, vil det ha enorme virkninger på næringsliv og bosetting. Stadsbygd vil bli nærmest som en bydel for Trondheim.

I Adresseavisen, 30. november 2012 forteller blant annet arkitekt Neil Alperstein at en ny bro kan være å etablere et samfunn bestående av mellom 10.000 – 15.000 innbyggere på Stadsbygd. Avstanden blir sammenlignbar med Melhus og Malvik i forhold til Trondheim, å kan på mange måter bli en drabantby for Trondheim, med et utvidet kollektivtilbud.

Olbert Aasan sier til Fosna-Folket at han aldri har vært så sikker som nå, å at han bare blir mer og mer sikker.

– Dette handler kun om finansiering, og jeg er veldig optimistisk. Teknisk sett er ikke dette noen umulighet.

Olbert Aasan, leder i Rissa Utvikling


Del videre med venner på sosiale medier:

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/8/1/fosenavisa.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326