Speidergjeng på Rissamartna

Solveig Berge og Aksel Bakken. Foto: Stian Tørstad

Svært mye folk besøkte speidergruppa

Solveig Berge og Aksel Bakken står på Rissa speidergruppe sin stand på Rissamartnan, hvor sola steker på årets varmeste dag. Fosenavisa blir enige med de 2 speiderne om å gjøre intervjuet i skyggen. De har vært travelt opptatt hele dagen med svært mange nysgjerrige mennesker inne på området.

Rissa speidergruppe teller et sted mellom 10 og 15 medlemmer. De er foreløpig ganske små, etter at de startet opp gruppen på nytt etter en pause.

Speidergruppa startet med å rigge opp kvelden før. Foto: Stian Tørstad
Speidergruppa startet med å rigge opp kvelden før. Foto: Stian Tørstad

Det har vært veldig mye folk her i dag sier Aksel, og Solveig sier enig i at det kanskje har vært litt mer enn forventet. Allikevel ser de to ut til å trives kjempebra på stand, bortsett fra at de har ett problem: Speideruniform og stekende sol er en dårlig kombinasjon. Vi kan åpne noen knapper og slikt, men uniformen må være på å se ordentlig ut, forklarer Aksel.

Solveig kan fortelle at de har vært med i speideren siden de gikk i 3. klasse på barneskolen. Nå skal de starte på 1. videregående, så de er i ferd med å bli erfarne speidere.

De kan fortelle at hovedgrunnen til at de har vært med så lenge, har vært på grunn av det sosiale aspektet, i tillegg til at det selvsagt er veldig gøy. Selv om man finner andre ting som kan være både gøy og sosialt, mener de at det er noe spesielt med å sove ute i telt. I tillegg er speidergruppa også veldig gode venner utenfor speideren også.