Skummel Snapchat-oppdatering

Kripos ber foreldre sjekke barnas Snapchat

Snapchat lanserte nylig en ekstra-tjeneste i den populære bilde-appen, som lar deg se hvor Snapchat-vennene dine befinner seg, med en utrolig nøyaktighet. Funksjonen blir kalt «Snap Map». En kul oppdatering tenker du kanskje? Joda, forsåvidt.

Men foreldre, pass på! Funksjonen øker også sjansene for at en totalt fremmed kan vite hvor barnet ditt er, til enhver tid.

Posisjonen oppdateres nemlig kontinuerlig når man bruker Snapchat og oppdateres også med en gang man åpner appen. Zoomer man godt nok inn på en av vennene sine, kan man enkelt finne ut hvilket hus vedkommende befinner seg i.

Skjermdump / Kart over Trondheim

Snap Map viser en brukers Bitmoji, eller animasjonsfigur på Snapchat, angitt på et verdenskart. Brukere kan da zoome inn på kartet for å se den nøyaktige plasseringen av vennene sine.

Gjør som stadig flere: Følg Fosenavisa på Facebook – Fosens eneste gratisavis

En av tankene bak funksjonen er at snappene du deler også kan bli sett offentlig. Ved å navigere deg frem i kartet, kan du se hvor vennene dine befinner seg, men også hvor det er lagt ut flest offentlige snapper.

Ved større arrangement eller arenaer opprettes det egne «kanaler». F.eks «Lerkendal» eller «VG-Lista Trondheim». Da kan personer som befinner seg i nærheten av disse områdene dele bilder offentlig med Snapchat-brukere fra hele verden.

 

Slik får du tilgang til Snap Map

For å få tilgang til Snap Map i den siste oppdateringen av Snapchat-appen, må brukerne gå til kameraskjermen på Snapchat og «zoome ut» med to fingre. Dette vil deretter starte Snap Maps-skjermen og tillate en bruker å se vennens steder.

Velg hvem som kan se din plassering

Det er viktig å være forsiktig med hvem du deler posisjonen din med, da det kan tillate folk å bygge opp et bilde av hvor du bor, gå på skole og tilbringe tid.

Posisjonen du deler er svært nøyaktig. Det er ikke anbefalt å dele plasseringen, spesielt dersom du har mange på Snapchat som du ikke kjenner personlig. 

Det er tre innstillinger for å dele posisjonen din på kartet. Disse er; Ghost-modus, Mine venner og Velg venner. Men hva betyr disse innstillingene?

  • Spøkelsesmodus
    Spøkelsesmodus betyr at du er den eneste personen som kan se din plassering på kartet.
    I Spøkelsesmodus kan du fortsatt se plasseringene til vennene dine, men de vil ikke kunne se deg. Denne innstillingen sikrer at du har full kontroll over hvem som kjenner din plassering.
  • Mine venner
    Mine venner betyr at alle kontaktene dine på Snapchat kan se din plassering. Hvis du slår på denne innstillingen, vil det være viktig for brukerne å se gjennom Snapchat-kontaktene, og sørg for at de aldri legger til noen de ikke kjenner personlig på Snapchat.
  • Velg venner
    Denne innstillingen gir brukerne mulighet til å se gjennom vennelisten og deretter avgjøre hvilken av vennene de ønsker å kunne se deres plassering. Denne innstillingen gir brukerne mulighet til å kontrollere hvem som kan se plasseringen.

Kripos’ nettpatrulje delte dette bildet på Facebook nylig, som enkelt viser hvordan du endrer personvern-innstillinger i appen:

Følg Fosenavisa på Snapchat: Scan koden under eller add «fosenavisa». 


Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer