LIVE: ISS (Den internasjonale romstasjonen)

Neida, dette er kanskje ikke lokalt lesestoff fra hverken Rissa eller Leksvik, men allikevel noe du kan ha det mye moro med, å som du kanskje allerede har sett på himmelen.

Hvor er ISS akkurat nå?

Direktesendingen fra den internasjonale romstasjonen (ISS) omfatter intern visning når mannskapet er på vakt, og av Jorda til tid og annen. Videoen har også lyd når det er samtaler mellom mannskapet og Mission Control her på jorda.

Følg oss: Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat @ fosenavisa 

Videobildet er bare tilgjengelig når romstasjonen er i kontakt med jorda. Under «loss of signal» i perioder, vil du se en blå skjerm. Siden stasjonen går i bane rundt jorden en gang hvert 90. minutt, kan man oppleve en soloppgang eller solnedgang hvert 45. minutt. Når stasjonen er i mørket, kan videoen bli svart, mens man noen ganger får en spektakulær utsikt over byene eller for eksempel tordenvær nede på jorda.

Den internasjonale romstasjonen er i dag den eneste romstasjonen i kretsløp rundt Jorden. Selv om den fortsatt er under bygging, ble den tatt i bruk 2. november i 2000 og har vært kontinuerlig bemannet siden da. Den kretser i en banehøyde på i underkant av 350 km.

Byggingen av romstasjonen er et samarbeidsprosjekt mellom de dem romfartsorganisasjonene NASA (USA), Roskosmos (Russland), JAXA (Japan), CSA/ASC (Canada) og ESA (Europa). Norge ble med i European Space Agency den 30. desember 1986, for 29 år siden. Organisasjonen ble stiftet i 1975.

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.