Fosning tok gull med RBK

Alexander "Lunna" Hansen. Foto: Jarle Vines

Åfjording tok gull med Rosenborg

Alexander Lund Hansen (33) fra Åfjord fikk stå mellom stengene for Rosenborg hele kampen da de spilte uavgjort i kveldens bortekamp mot Strømsgodset i Drammen. Rosenborg trengte bare et uavgjortresultat for å sikre seriegullet.

Få sportsnyhetene fra Fosen: Følg FosenSporten på Facebook

Anders Konradsen sendte Rosenborg mot gullet tidlig i kampen etter en kjempetabbe i hjemmelagets forsvar, men resten av omgangen leverte Strømsgodset tett opp mot årsbeste.

Ellevilt angrepsspill, to scoringer av Marcus Pedersen og én av Bismark Adjei-Boateng gjorde at gullfesten så ut til å måtte vente litt til.

– Det var en fantastisk første omgang, og vi kunne faktisk scoret flere. Vi hadde så en fantastisk pauseprat, og da klarte vi å ødelegge alt sammen, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen med en god porsjon ironi i stemmen.

I annen omgang mistet nemlig hjemmelaget ledelsen etter en glimrende RBK-opphenting. Mål av Konradsen og innbytter Yann-Erik de Lanlay sendte gullet til Trondheim.

– Man skal bære Rosenborg-drakta med stolthet, men i første omgang gjorde vi ikke det. Vi klarte det etter pause, sa trener Kåre Ingebrigtsen.

Strålende angrepsspill

Rosenborg tok ledelsen før ti minutter var spilt gjennom eks-Godset-spiller Konradsen, men etter det handlet resten av omgangen om vertene og deres fantastiske angrepsspill.

Etter 15 minutter utlignet Pedersen etter et angrep tatt ut av læreboka. Iver Fossum sendte en nydelig pasning i retning Lars Vilsvik, og backen sendte ballen inn foran mål på første berøring. Der ventet Pedersen, som satte ballen i nettet som en ekte måltyv.

Målet satte skikkelig fart på Godset, og de neste minuttene skapte laget flere store sjanser. Alexander Lund Hansen vartet opp med et par kjemperedninger, men etter 21 minutter måtte burvokteren gi tapt.

Etter en lang periode med press endte ballen hos Boateng, og selv om midtbanespilleren ikke fikk noe trøkk i avslutningen, var det nok til å overliste en sjanseløs Hansen.

Kom tilbake

Hjemmelaget fortsatte å presse serielederen tilbake på banen, og da det var spilt 37 minutter satte Pedersen inn sitt annet mål for dagen. Igjen kom målet etter et strålende angrep, og spissen knuste Johan Lædre Bjørdal i lufta til 3-1.

Det strålende angrepsspillet fikk Marienlyst til å koke, og da dommeren blåste til pause forlot Strømsgodsets spillere banen til trampeklapp.

Kåre Ingebrigtsen hadde sett spillerne sine bli fullstendig rundspilt i første omgang og satte inn Mike Jensen og de Lanlay før annen omgang.

Byttene ga Rosenborg mer trygghet bakover og mer trøkk i angrep, samtidig som Strømsgodset ikke klarte å opprettholde intensiteten.

Først reduserte Konradsen etter at han gikk på et perfekt løp bak hjemmelagets forsvar og trillet ballen i mål, før de Lanlay utlignet med akrobatikk fra øverste hylle.

Godset ga altfor mye plass til Alexander Søderlund, og spissens innlegg ble satt i nettet på hel volley av de Lanlay.

– Det var intensjonen min å prøve på det, så det var fantastisk at den gikk inn, sa han.

Etter 3-3-målet spilte begge lagene mer forsiktig, men både Godset og RBK hadde sjansen til å avgjøre i frenetiske avslutningsminutter, uten å lykkes.

Dermed kunne Rosenborg juble for sitt første gull siden 2010, mens håpet om sølv lever videre i Drammen. (©NTB)

ROSENBORG ER SERIEMESTER 2015! Vi gratulerer!

Del videre på sosiale medier: 

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/8/1/fosenavisa.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326